Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Σοφία Μπαχαρίδου: το ζητούμενο είναι το ευ ζην στο Ωραιόκαστρο

Η κα Σοφία Μπαχαρίδου, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Αταμιάν "Μαζί για τον τόπο μας", μοιράστηκε μαζί μας τις απόψεις της.

Φ.Ω. - Κα. Μπαχαρίδου, πως και γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα ως Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Αταμιάν "Μαζί για τον τόπο μας";

Σ.Μ. - Έχω τη χαρά και την τύχη να γεννηθώ και να μεγαλώσω σε χωριό, στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, της Δημοτικής ενότητας Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου που παλιά ονομαζόταν Γραδεμπόρι. Είναι ένα από τα δέκα χωριά του δήμου μας με τη δική του πολιτιστική ταυτότητα, τα δικά του χαρακτηριστικά, ήθη, έθιμα, ιστορία, παραδόσεις και μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Αυτό σημαίνει καθετί που έχει σχέση με την καθαριότητα, το περιβάλλον, τον σεβασμό προς τον δημόσιο χώρο, τον εθελοντισμό, το ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο-ειδικά προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΈΑ, ηλικιωμένους)-,  τη φροντίδα των ζώων και γενικά όλες οι συμπεριφορές ανθρώπων που δημιουργούν μια ποιότητα ζωής, ένα «ευ ζήν» μεταξύ των πολιτών που ζούν στον ίδιο τόπο και αναζητούν την ανάπτυξη και βελτίωση της καθημερινότητας τους. Δυστυχώς, όμως, η καθημερινότητα απέχει πολύ από το επιθυμητό επίπεδο και δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι βασικές προκλήσεις και προβλήματα είναι μπροστά μας. Αγωνίες και προβληματισμοί που επεκτείνονται σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά. Έτσι, λοιπόν, συνειδητά αποφάσισα να δηλώσω υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές έτσι ώστε με τον τρόπο αυτό να συνεισφέρω στους συνανθρώπους μου. Οι δικές μου αγωνίες και προβληματισμοί συνάντησαν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τη δυσαρέσκεια άλλων συμπολιτών μου και θέλησα να ενώσω τη φωνή μου με τη δική τους για να ακουστούμε πλέον δυνατά. 

Φ.Ω. - Ποιές είναι κατά τη γνώμη σας οι προτεραιότητες για τον Δήμο Ωραιοκάστρου;

Σ.Μ. - Οραματίζομαι έναν Δήμο Ωραιοκάστρου ανθρώπινο, φιλικό που να δίνει προτεραιότητα στην καθαριότητα, στην δυνατότητα παροχής ασφαλούς πόσιμου νερού, στην δημιουργία ανοιχτών γραφείων για την πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις λειτουργίες του δήμου, με τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες του κάθε πολίτη. Με προτεραιότητα στην παιδεία, στην υγεία, στην τρίτη ηλικία. Κάθε γωνιά του δήμου να είναι φιλόξενη και να υπάρχει βελτίωση της καθημερινότητας και της προσβασιμότητας, ειδικά των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων θα πρέπει να λυθεί άμεσα με τη δημιουργία ειδικών κέντρων φροντίδας. Να δημιουργηθούν κίνητρα και ενδιαφέροντα στους νέους ανθρώπους, καθώς και δυνατότητες ευρέσεως εργασίας, ώστε να δυναμώνουν με την παρουσία τους τον τόπο μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει το πλεονέκτημα ως τοπικός θεσμός να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Η άμεση επαφή με τους δημότες μπορεί βάσει προγράμματος να εξελιχθεί σε σπουδαία πηγή πολιτισμού που θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. ΑΞΙΖΈΙ να προσπαθήσουμε να αναδειχθούν όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε επίπεδο πολιτιστικό, ιστορικό, τουριστικό, καθώς και στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, δασοκομία κ.α.). Με τον Πέτρο Αταμιάν και την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» θέλουμε να αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας με το συναίσθημα "Αγαπάμε & Στηρίζουμε τον τόπο μας".

Φ.Ω. - Σας ευχαριστούμε για τις σκέψεις που μοιραστήκατε μαζί μας.

Σ.Μ. - Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή