Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Το σχέδιο Αταμιάν για Μητροπολιτικό Πάρκο στα Αλώνια


Στην κεντρική ομιλία του στο Ωραιόκαστρο στις 4/10/2023 ο κ. Αταμιάν παρουσίασε αναλυτικά στους δημότες Ωραιοκάστρου το σχέδιο της πρότασής του για τη δημιουργία ενός πρότυπου Μητροπολιτικού Πάρκου στα Αλώνια, το οποίο ως έργο-ορόσημο πρόκειται να αποτελέσει "μια ανάσα ζωής για όλο το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, χωρίς τσιμεντοποίηση, αλλά με ασφαλείς, αναβαθμισμένους χώρους με περισσότερο πράσινο" για όλους τους πολίτες.

Το σχέδιο του κ. Αταμιάν για τα Αλώνια στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, αποτελεί μια υπεύθυνη περιβαλλοντικά και οικολογικά πρόταση με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών όλων των ηλικιών. Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο του Μητροπολιτικού Πάρκου περιλαμβάνει τη δημιουργία:

- του πρώτου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ωραιόκαστρο,

- πρότυπη παιδική χαρά,

- πάρκο κατάλληλης προσβασιμότητας για Αμεα,

- ανοικτούς χώρους άθλησης,

- θεματικές συστάδες πρασίνου,

- δωρεάν σημείο φόρτισης με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας (φωτοβολταϊκό πάνελ), κ.α.

Με την πρόταση Αταμιάν ο χώρος στα Αλώνια αναβαθμίζεται, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα του ως Μητροπολιτικό Πάρκο προς όφελος όλων των πολιτών. Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, χθες, κατά την παρουσίαση του σχεδίου του: "ούτε ένα τούβλο στα Αλώνια. Χρειαζόμαστε περισσότερο πράσινο για τα παιδιά μας, για τους νέους... και ας είμαστε στο παλαιό Δημαρχείο, δεν πειράζει". Αντίθετα, η τσιμεντοποίηση αυτού του μοναδικού χώρου πρασίνου στο Ωραιόκαστρο με τη δημιουργία ενός πολυώροφου κτιρίου θα ήταν ολέθρια για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή