Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Δ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΠΑΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, παρουσία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη. Βραβεία απονεμήθηκαν στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά, που διακρίθηκαν στον 1ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-2021 του δήμου Ωραιοκάστρου. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την Covid-19, στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, παρουσία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, της αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Σοφίας Δημητριάδου, του αντιδημάρχου Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Νικόλα Σαραμούρτση, της προέδρου Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελίας Δρόσου και του προέδρου του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη. 
 Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, χαιρέτισε την εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών, καθώς συνέλεξαν πάνω από 1.790 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες), σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια, στελέχη του δήμου και δημοτικούς υπαλλήλους, για το έργο τους και τη στήριξή τους στην υλοποίηση του προγράμματος. 
 Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνης, λέγοντας ότι πρόκειται να ακολουθήσουν στα σχολεία κι άλλες δράσεις ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. 
 Κατά τη βράβευση δόθηκαν στους διευθυντές και εκπροσώπους των σχολείων που συμμετείχαν στον μαραθώνιο  έπαινοι συμμετοχής, ενώ στα σχολεία που πρώτευσαν δόθηκαν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες και δεντράκια ελιάς, για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Αναφορά έγινε για τη στήριξη και την προσφορά τους στη δράση στον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). 
 Ο δήμος Ωραιοκάστρου καλλιεργώντας το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των πολιτών για το περιβάλλον, συνεχίζει δυναμικά με ακόμα περισσότερες ενέργειες για τη νέα χρονιά, επεκτείνοντας με καινοτόμες δράσεις την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το περιβάλλον, και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
 Πηγή:www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή