Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο «αρχηγός» της ρωσικής μαφίας - Ποιος ήταν «το Λίπος»


Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο «αρχηγός» της ρωσικής μαφίας - Ποιος ήταν «το Λίπος»
Θεωρείτο ο «Νούμερο 1» κακοποιός στον κόσμο - Το ψευδώνυμό του ήταν «το Λίπος» και ασχολούνταν μαζί του οι διωκτικές αρχές σχεδόν όλου του πλανήτη - Φόβιζε ακόμα και τον Μπαράκ Ομπάμα 
Ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος Λάσα Σουνανασβίλι, συνελήφθη στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης σε τριώροφη μεζονέτα η οποία βρίσκεται στην οδό Ζαΐμη μετά από μια κινηματογραφική αστυνομική επιχείρηση.
Έχει χαρακτηριστεί ως ο «αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως» με τις αρχές να του καταλογίζουν πολλά και τους αντιπάλους του να τον φοβούνται.
Ο 57χρονος Γεωργιανός, τον οποίο ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε χαρακτηρίζει ως «το νούμερο ένα κακοποιό του κόσμου», συνελήφθη μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα που εξέδωσαν σε βάρος του οι γαλλικές διωκτικές αρχές. Ο ίδιος είχε «απαντήσει» σε αυτό τον χαρακτηρισμό με εξώδικο διαμαρτυρίας προς την αμερικανική κυβέρνηση.
Οι πληροφορίες για τη σύλληψή του είναι συγκεχυμένες. Υπάρχουν αναφορές ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ο Σουνανασβίλι και οι συνεργάτες του αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς και προσπάθησαν να διαφύγουν, ακολούθησε συμπλοκή με τον τραυματισμό ενός από αυτούς και ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών. Κατά την επιχείρηση αυτή συνελήφθησαν τέσσερα άτομα αλλά άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο αρχιμαφιόζος δεν ήταν μεταξύ των συλληφθέντων αλλά ότι οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες σε άλλο σημείο της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες αργότερα.
Το εις βάρος του ένταλμα από τις γαλλικές διωκτικές αρχές είχε εκδοθεί για διακεκριμένες κλοπές που έγιναν από το 2016 έως και τώρα.
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» αλλά κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών και με την αιτιολογία των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, κυκλοφορούσε ελεύθερος.
Το 2012 είχε συλληφθεί στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» μετά από εντάλματα που είχαν εκδώσει Γεωργία και Ισπανία, σύμφωνα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που ασχολείτο με εκβιασμούς, απόπειρες ανθρωποκτονιών και ξέπλυμα χρήματος, μεταξύ άλλων. Οι ελληνικές αρχές είχαν αρνηθεί την έκδοσή του στις δύο αυτές χώρες.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/877939/sti-thessaloniki-synelifthi-o-arxigos-tis-rosikis-mafias-poios-itan-to-lipos#ixzz5D3UhY8M9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή