Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ του κτηνοτρόφου από το Ωραιόκαστρο .


Τη νέα σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση ακριβώς ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού, αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής η εκπομπή "Φως στο Τούνελ".
Η σύζυγος του αγνοούμενου δεν γνώριζε τη νέα τροπή στην υπόθεση και ξαφνιάστηκε όταν ενημερώθηκε από την Αγγελική Νικολούλη. Στη συζήτηση που είχαν, αναρωτήθηκε πως μπορεί κάποιος να σκοτώσει με τέτοια ευκολία έναν άνθρωπο τη στιγμή που δεν είχε πειράξει κανέναν. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά και στο σημείωμα που του άφησε στο σπίτι όταν είδε ότι αργεί να επιστρέψει.
«Ό,τι συνέβη, συνέβη στο δρόμο κοντά στο σημείο απ’ όπου έφυγε. Το κινητό του έκλεισε στις 5.32 το απόγευμα και όχι μετά τις 4 που έλεγε η σύζυγος του. Η γνώμη μας είναι πως πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα, γιατί δεν θα μπορούσε μόνο του ένα άτομο να τον σκοτώσει , να τον βγάλει από το αυτοκίνητο και να το εξαφανίσει. Οι πληροφορίες μας λένε πως το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ακτίνα είκοσι χιλιομέτρων από το σημείο που θεάθηκε ο Γραικός για τελευταία φορά. Είμαστε σε επαφή με Αμερικανικές και Αγγλικές εταιρίες, που παρέχουν φωτογραφίες περιοχών σε συγκεκριμένες ώρες και έχουν ληφθεί από δορυφόρους. Σύντομα θα έχουμε όλες τις απαντήσεις. Σ’ αυτήν την υπόθεση ακόμη και το κίνητρο, θεωρούμε πως είναι μπερδεμένο», είπε χαρακτηριστικά.
Τι είπε η σύζυγος του Γραικού για τις εξελίξεις
Μετά από πολύμηνη σιωπή η σύζυγος του Δημήτρη Γραικού μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη.
Όπως είπε δεν είχε κανένα νέο γύρω από την υπόθεση παρά το γεγονός ότι επικοινωνεί κάθε εβδομάδα με το τμήμα Αναζητήσεων.
Η ίδια αιφνιδιάστηκε όταν η δημοσιογράφος την ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, ότι η υπόθεση με εντολή Εισαγγελέα ερευνάται πλέον ως δολοφονία από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ.
«Δεν ξέρω τίποτα Αγγελική. Όλα περνάνε από το μυαλό μου… Δεν εξαφανίζεται έτσι ένας άνθρωπος και ένα αυτοκίνητο… Όσο δεν βρίσκεται κάτι, έχω μια ελπίδα….» ήταν τα λόγια της.
Περιέγραψε στην Αγγελική Νικολούλη την προσπάθεια της την ημέρα της εξαφάνισης να καλέσει τον σύζυγο της στο τηλέφωνο που ήταν κλειστό. Στη συνέχεια καθάρισε το ψυγείο για να βάλει τα κρέατα που θα έφερνε εκείνος και του άφησε ένα σημείωμα πως θα έφευγε και θα τα τακτοποιούσε την επόμενη μέρα.
«Την άλλη μέρα το πρωί, το σημείωμα ήταν πάνω στο τραπεζάκι όπως το είχα αφήσει… Έτσι έχει η ιστορία…» είπε στη δημοσιογράφο.
Το «Τούνελ» ήρθε σε επαφή με τον άνθρωπο στον οποίο ο Γραικός, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, θα μετέφερε τα κρέατα που είχε στο αμάξι του όταν έφυγε από τα σφαγεία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν είχε γίνει καμία τέτοια συνεννόηση.
«Σφίγγει ο κλοιός για τους δολοφόνους…»
Μετά από ένα βασανιστικό χρόνο και χωρίς να έχει κανένα νέο για τον αγνοούμενο αδελφό του, ο Νίκος Γραικός κλήθηκε εκ νέου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να καταθέσει για την περίεργη αυτή υπόθεση.
Όπως είπε στο «Τούνελ» από την πρώτη στιγμή ήταν πεπεισμένος πως ο αδελφός του δολοφονήθηκε.
«Μετά από ένα χρόνο η υπόθεση πέρασε πλέον από το Αναζητήσεων στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής. Έστω και τώρα, ελπίζω να βρούμε κάποια άκρη… Ακόμα ψάχνουμε για το αυτοκίνητο. Τώρα αν έγινε μια μπάλα παλιοσίδερα ή αν το θάψανε πέντε μέτρα μες στη γη, ο Θεός και η ψυχή τους… Αργήσαμε πολύ δυστυχώς. Έπρεπε από τον πρώτο μήνα που είχε χαθεί ο Δημήτρης, η έρευνα της αστυνομίας να κατευθυνθεί αλλού…» τόνισε χαρακτηριστικά.
Βαθιά απογοητευμένος το μόνο που ζητάει είναι να βρεθεί η σορός του αδελφού του για να μπορέσει να τον θάψει πλάι στους γονείς τους.
«Ψάξτε τις παλιές αποθήκες…»
«Ψάξτε καλά στις ερημικές αποθήκες και σε κάποια «κρυφά» αρδευτικά κανάλια…».
Η πληροφορία που έφτασε στο «Τούνελ» και στις Αρχές, σήμανε συναγερμό και ξεκίνησαν νέες έρευνες.
Τα μέλη του ΟΦΚΑΘ με επικεφαλής τον Χρήστο Ράμο, μαζί με τη δημοσιογράφο της εκπομπής βρέθηκαν για μια ακόμη φορά έξω από το εργοστάσιο ζωοτροφών στην Χαλάστρα όπου καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας το τελευταίο στίγμα του 59χρονου επιχειρηματία πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί.
Ο Χρήστος Ράμος με τη βοήθεια ενός χάρτη κατέδειξε ένα χερσαίο κομμάτι στο οποίο υπάρχουν τέσσερις εγκαταλειμμένες αποθήκες.
Οι έρευνες επιχειρήθηκαν την ίδια ακριβώς εποχή, με τις ίδιες καιρικές συνθήκες που χάθηκε ο Γραικός με το αγροτικό του αυτοκίνητο.
Η πρώτη στάση κάτω από μια σειρά μικρών γεφυρών που διευκολύνουν τους αγρότες στις μετακινήσεις τους, δεν έφερε αποτελέσματα. Στη συνέχεια η πολυμελής ομάδα με τα δύο ειδικά εξοπλισμένα αυτοκίνητα κατευθύνθηκε προς τις αποθήκες. Οι ερευνητές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και προχώρησαν πεζοί σε διαφορετικά σημεία. Στη διαδρομή ερεύνησαν στάνες και αυτοσχέδιες παράγκες, ενώ συνάντησαν αφημένες καρότσες και απομεινάρια από παλιά οχήματα. Τίποτε από αυτά δεν είχε σχέση με το αγροτικό του αγνοούμενου επιχειρηματία.
Υπάλληλος απομακρυσμένης κτηνοτροφικής μονάδας, που συνάντησαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, ανέφερε στη δημοσιογράφο πως η περιοχή δεν διαθέτει φωτισμό και είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για τα αυτοκίνητα να μετακινηθούν εκεί ιδιαίτερα αν νυχτώσει.
Οι ερευνητές προκειμένου να ψάξουν σε μεγάλη ακτίνα, έπρεπε να διασχίσουν δύσβατες περιοχές και να περάσουν πάνω από επιφάνειες στάσιμων νερών που είχαν μετατραπεί σε έλη.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντόπισαν ένα μεγάλο αρδευτικό κανάλι δίπλα σε μια κλειστή κτηνοτροφική μονάδα που επίσης δεν είχε ερευνηθεί. Επιστράτευσαν το ελικοπτεράκι drone που με την κάμερα κατέγραψε από ψηλά το συγκεκριμένο σημείο. Πρόκειται για ένα δύσβατο και βαθύ κανάλι στο οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανιχνευτικό σόναρ.
Μετά το πέρας των ερευνών η δημοσιογράφος ήρθε σε επαφή με έναν μάρτυρα που ασχολείται με την ανακύκλωση παλιών υλικών. Του έδειξε τη φωτογραφία με το HILUX TOYOTA με το οποίο εξαφανίστηκε ο 59χρονος επιχειρηματίας και τον ρώτησε αν είχε ακούσει κάτι σχετικό για το συγκεκριμένο όχημα, στους χώρους που κινείται. Ο ίδιος επεσήμανε πως αυτοκίνητα σαν κι αυτό, οι επαγγελματίες του είδους συνήθως τα παίρνουν για ανταλλακτικά. Σε άλλες περιπτώσεις τα καίνε ή τους αλλάζουν πινακίδες, τα βάφουν και τα μεταφέρουν σε άλλη περιοχή.
«Αυτό το αυτοκίνητο, ή έγινε κομμάτια ή το παράτησαν κάπου… Ο κάμπος είναι γεμάτος από καμένα αυτοκίνητα» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή