Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Το Όραμα της Κατασκευής ενός από τα Επτά Θαύματα της Αρχαιότητας: Ο Κολοσσός της Ρόδου !

Εισαγωγή

Η Ρόδος, ένα από τα πλέον ιστορικά και όμορφα νησιά της Ελλάδας, φημίζεται για τον πλούτο της σε πολιτιστικά μνημεία και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της. 

Ωστόσο, αυτό που την καθιστούσε παγκοσμίως γνωστή στην αρχαιότητα ήταν ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. 

Σήμερα, το όραμα για την αναβίωση αυτού του μεγαλείου μέσα από την κατασκευή ενός σύγχρονου Κολοσσού αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση του τουριστικού και οικονομικού προφίλ του νησιού, προσκαλώντας τόσο την ελληνική κοινωνία όσο και τη διεθνή κοινότητα να συμμετάσχουν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.

Γιατί Είναι Αναγκαίο Αυτό το Έργο

Η κατασκευή ενός σύγχρονου Κολοσσού της Ρόδου δεν είναι μόνο μια αρχιτεκτονική πρόκληση, αλλά και μια σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη:

  1. Αύξηση του Τουρισμού: Ένα τόσο εντυπωσιακό και μοναδικό μνημείο θα προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τον αριθμό των επισκεπτών και τα έσοδα από τον τουρισμό.
  2. Δημιουργία Θέσεων Εργασίας: Η κατασκευή και η λειτουργία του Κολοσσού θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της Ρόδου, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
  3. Πολιτιστική Αναγνώριση: Η Ρόδος θα κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως ένα μέρος που σέβεται και αναδεικνύει την πολιτιστική του κληρονομιά.
  4. Εκπαιδευτικές Ευκαιρίες: Το έργο θα προσφέρει ευκαιρίες για εκπαιδευτικά προγράμματα και ερευνητικά έργα, ενισχύοντας την πολιτιστική και ιστορική εκπαίδευση.

Λόγοι για τους Οποίους το Ελληνικό Κράτος Πρέπει να Χρηματοδοτήσει το Έργο

  1. Εθνική Πολιτιστική Κληρονομιά: Ο Κολοσσός της Ρόδου είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η αναβίωσή του θα αναδείξει και θα προωθήσει την πλούσια ιστορία της Ελλάδας.
  2. Οικονομικά Οφέλη: Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα οδηγήσει σε αυξημένα έσοδα για την εθνική οικονομία, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις.
  3. Διεθνής Προβολή: Ένα τέτοιο έργο θα ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, προβάλλοντας τη χώρα ως έναν προορισμό που συνδυάζει την ιστορία με τον σύγχρονο πολιτισμό.
  4. Κοινωνική Ανάπτυξη: Με την αύξηση των εισοδημάτων και τη δημιουργία νέων ευκαιριών, το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Ρόδου θα βελτιωθεί σημαντικά.

Άλλοι Τρόποι Χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να διεκδικήσει το υπουργείο πολιτισμού .

  1. Προγράμματα Πολιτιστικής Κληρονομιάς:                                                                                                                  Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει χρηματοδοτικά προγράμματα για την υποστήριξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε.
  2. Τουριστικά Κονδύλια:                                                                                                                                        Υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανάπτυξη του τουρισμού, τα οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε για την υλοποίηση του έργου.
  3. Προγράμματα Περιφερειακής Ανάπτυξης:                                                                                                                    Η ΕΕ υποστηρίζει προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη των περιφερειακών οικονομιών, και η Ρόδος μπορεί να επωφεληθεί από αυτά.
  4. Δημόσιες-Ιδιωτικές Συνεργασίες:                                                                                                                                  Η προώθηση συνεργασιών μεταξύ δημόσιων φορέων και ιδιωτικών επενδυτών μπορεί να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και την επιτυχία του έργου.
  5. Εύρεση Ελλήνων και ξένων χορηγών με την υπόσχεση της αναφοράς των .

Συμπέρασμα

Η κατασκευή ενός σύγχρονου Κολοσσού της Ρόδου είναι ένα έργο με τεράστιες προοπτικές για το νησί και την Ελλάδα. 

Με την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, της παγκόσμιας κοινότητας και των επενδυτών, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο θαύμα που θα ενώνει το παρελθόν με το μέλλον. 

Η Ρόδος μπορεί να αναδειχθεί σε έναν μοναδικό παγκόσμιο προορισμό, ενισχύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά και την οικονομική μας ανάπτυξη. 

Εκκληση προς την Τοπική κοινωνία ,Υπουργείο πολιτισμού  και ΟΥΝΕΣΚΟ  να καθίσουν στο τραπέζι και να σχεδιάσουν την επόμενη διετία την υλοποίηση του έργου αυτού .

Πόσοι από τους Ελληνες πατριώτες ευκατάστατους  θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια ;

Δεν μένει παρά μόνο η τοπική κοινωνία να το εντάξει άμεσα στην Ατζέντα της και να το προχωρήσει.

Το πολιτικό περιβάλλον αυτή την στιγμή είναι αρκετά ώριμο και φιλικό στην υποστήριξη τέτοιων έργων.


ΔΕΊΤΕ ΤΟ VIDEO : κανετε κλι στην φωτο 


ΔΕΊΤΕ ΤΟ VIDEO : κάνετε κλιk στην φώτο 



ΠΗΓΗ : ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή