Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Ποντίων

 

Ανάβει η «Φλόγα της Μνήμης» της Γενοκτονίας των Ποντίων



Το απόγευμα, στις 19:00 έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τιμά σήμερα η Θεσσαλονίκη με εκδηλώσεις από τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Αρχικά, η «Φλόγα της Μνήμης» άναψε σήμερα, Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης, τιμώντας την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η εκδήλωση μνήμης του δήμου Θεσσαλονίκης στον χώρο του Μνημείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού εντάσσεται στο πλαίσιο σχετικής επετειακής δράσης του «Δικτύου Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Το απόγευμα, στις 19:00 έχει προγραμματιστεί η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο μνημείο Γενοκτονίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Θα ακολουθήσει στις 19:20 ομιλία από τον Πρέσβη της Ελλάδος Γεώργιο Διον. Πουκαμισά, ενώ στις 20:15 Πορεία διαμαρτυρίας προς το Τούρκικο Προξενείο και επίδοση Ψηφίσματος.

πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή