Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Δ. Ωραιοκάστρου: Ενημέρωση Για Την Περισυλλογή, Αποκομιδή Και Μεταφορά Ογκωδών Απορριμμάτων Και Κλαδιών




Η Αντιδημαρχία Υποδομών, Ευταξίας και Καθημερινότητας του Πολίτη του Δήμου Ωραιοκάστρου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ογκωδών απορριμμάτων και κλαδιών ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος:

Η αποκομιδή, η μεταφορά και διάθεση των ογκωδών δημοτικών (αστικών) απορριμμάτων (παλιά έπιπλα, στρώματα, προϊόντα κηπουρικών εργασιών κ.λ.π), θα γίνεται μετά από την υποβολή ηλεκτρονικού αιτήματος στο info@oraiokastro.gr (υπόψιν Υπηρεσίας Καθαριότητας) ή με αίτημα στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ωραιοκάστρου, προκειμένου να καθοριστεί ημέρα και ώρα που θα περάσει ειδικό αυτοκίνητο του Δήμου για την περισυλλογή τους. 

Ως προϋπόθεση της αποκομιδής αυτής ορίζεται ότι ο όγκος των συγκεκριμένων απορριμμάτων κάθε ιδιοκτησίας ανά εβδομάδα να μην είναι μεγάλος και ειδικότερα να καταλαμβάνει χώρο που δεν υπερβαίνει το ήμισυ της χωρητικότητας της καρότσας ανοιχτού φορτηγού ενός (1) τόνου. Διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται (βάσει του νόμου 1080/80 Αρ. 3 παρ. 8) η εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων και κλαδιών σε δημόσιους χώρους και κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια).

Η αποκομιδή, η μεταφορά και διάθεση των ειδικών απορριμμάτων (προϊόντα κηπουρικών εργασιών, κλαριά, φύλλα, χόρτα κλπ. και ογκώδη απορρίμματα) γίνεται από τους ίδιους τους υπευθύνους με δικά τους μέσα και ευθύνη, εφόσον έχουν καταβάλλει το προβλεπόμενο τέλος αποκομιδής ανά τόνο.

Επισημαίνεται ότι τα απορρίμματα δεν πρέπει να τοποθετούνται σε σημείο που εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων. Ειδικότερα:

α) Μικρές ποσότητες από φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν και λοιπά συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους όπως τα απορρίμματα. Υπόλοιπα κοπής δένδρων, θάμνων, κλαδιά και λοιπά συσκευάζονται σε ελαφρά δέματα. Αν απορριφθούν χύμα θεωρείται ότι καταλαμβάνουν δημοτικό χώρο οπότε καταβάλλεται το σχετικό τέλος. Υπόλοιπα χώματος απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους υπεύθυνους με δικά τους μέσα.

β) Για μεγάλες ποσότητες από κλαδιά, υπόλοιπα κοπής δέντρων κ.τ.λ οι υπεύθυνοι υποχρεούνται στην ενοικίαση σχετικών κάδων για την περισυλλογή τους και την μεταφορά τους σε νόμιμο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων.

Η Αντιδημαρχία Υποδομών, Ευταξίας και Καθημερινότητας του Πολίτη του Δήμου Ωραιοκάστρου καλεί τους πολίτες να φροντίζουν για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητα και Προστασίας του Περιβάλλοντος, ειδικά τη θερινή περίοδο που σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες, καθώς από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση κυρίως κλαδιών δημιουργείται κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή