Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Ασφαλτοστρώσεις από ανακύκλωση πλαστικών

Νέα εποχή έχει ανατείλει στον τομέα των ασφαλτοστρώσεων στη χώρα μας με την καινοτόμο μέθοδο που αξιοποιεί χρησιμοποιημένα πλαστικά για τη δημιουργία ασφαλτομίγματος στη Θεσσαλονίκη. Για κάθε χιλιόμετρο που κατασκευάζεται από το συγκεκριμένο υλικό αφαιρείται 1 εκατ φιάλες από το περιβάλλον.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας Δρόμων ΑΤΕ, Λευτέρης Φαναριώτης μιλώντας με δημοσιογράφους: «Η ανακάλυψη δεν είναι δική μας, η εταιρεία, που το παράγει έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια την κατασκευή ή τη διόρθωση των δρόμων, αξιοποιώντας τα απόβλητα πλαστικά, δηλαδή δεν παράγει πλαστικό για να το ενσωματώσει στο ασφαλτόμιγμα αλλά είναι από την περισυλλογή όλων των εταιρειών, που κάνουν περισυλλογή αποβλήτων από πυθμένες, ποτάμια κ.α.

Πρόκειται για πίσσα πολύ καλύτερων προδιαγραφών. Δηλαδή η συνοχή των αδρανών μέσα στο ασφαλτόμιγμα είναι πολύ καλύτερη από της κλασικής ασφάλτου. Είναι ένα προϊόν, που είναι πολύ γνωστό στο εξωτερικό, γιατί καταναλώνει τεράστιες ποσότητες πλαστικών αποβλήτων, τα οποία είναι στο περιβάλλον», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Λ. Φαναριώτης και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα από την καινοτόμο μέθοδο είναι εντυπωσιακά. Με το συγκεκριμένο μείγμα έγινε η ασφαλτόστρωση της οδού Μαρίνου Αντύπα στην ανατολική Θεσσαλονίκη το περασμένο καλοκαίρι και ο δρόμος παραμένει σε άριστη κατάσταση ενώ έχει μειωθεί και ο θόρυβος».

Πηγή: https://www.typosthes.gr/thessaloniki/334344_nea-epohi-stoys-dromoys-h-odos-apo-asfalto-me-plastika-sti-thessaloniki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή