Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Για πρώτη φορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε ταυτόχρονα δυο κρουαζιερόπλοια (φωτο+vid)

 

Πρεμιέρα για τον νέο επιβατικό σταθμό - Νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα και τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη - Μέχρι το βράδυ στο λιμάνι το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Europa 2» με 500 επιβάτες

Την τιμητική του έχει σήμερα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς για πρώτη φορά κατέπλευσαν σχεδόν, ταυτόχρονα, δυο κρουαζιερόπλοια, σε δυο διαφορετικούς επιβατικούς σταθμούς.

Ο λόγος για το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο "Europa 2" της εταιρείας Hapag Lloyd Cruises, που αγκυροβόλησε στο κρηπίδωμα 9, αξιοποιώντας για πρώτη φορά τον επιβατικό σταθμό στην ανακαινισμένη Αποθήκη 8 και το κρουαζιερόπλοιο "Celestyal Crystal" της εταιρείας Celestyal Cruises που κατέπλευσε στα κρηπιδώματα 4-8, αξιοποιώντας τον επιβατικό σταθμό «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», όπως γίνεται κάθε Κυριακή.

Το "Europa 2" που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη στις 31 Μαΐου με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 10 Ιουνίου, μεταφέρει 500 επιβάτες οι οποίοι σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στη Θεσσαλονίκη, να απολαύσουν γεύσεις τοπικές και να γνωρίσουν τα τοπόσημα της πόλης. Το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με επόμενο προορισμό τη Σκιάθο στις 22.00 σήμερα το βράδυ.

Το "Celestyal Crystal" θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 19.00 με προορισμό το Κουσάντασι.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Καλλής του τουριστικού πρακτορείου «Κοσμάτος», από τους 500 επιβάτες του "Europa2", οι 450 είναι Γερμανοί και οι άλλοι 50 από Αυστρία και Ελβετία ενώ το  προσωπικό του πλοίου είναι περί τα 350 άτομα, Γερμανοί. Αξίζει να σημειωθεί από το "Εuropa 2" κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τελευταία φορά το 2016. Το μήκος του είναι 230 μέτρα και το πλάτος του 30 μέτρα.


                                                                           VIDEO 


Η διαδρομή της κρουαζιέρας είναι Κωνσταντινούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Σκιάθος, Βόλος, Μύκονος, Πάρος, Ναύπλιο, Ύδρα,Πειραιάς.

Οι επιβάτες του «Europa 2», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα θερμό καλωσόρισμα με παραδοσιακούς χορούς, από μέλη της Ακαδημίας Ζεμπέκικου Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια της αποβίβασης τους η οποία έγινε παρουσία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του λιμανιού.



Μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, προσέφεραν στους επιβάτες κατά την έλευση τους στον επιβατικό σταθμό κουλούρι Θεσσαλονίκης για το καλωσόρισμα. 


«Η σημερινή εικόνα δεν είναι συνηθισμένη, δυο κρουαζιερόπλοια να πιάνουν στο λιμάνι της πόλης» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογραμμίζοντας πως όλοι οι φορείς συνεργάστηκαν για να αποκτήσει τη δική της θέση στον χάρτη της κρουαζιέρας η Θεσσαλονίκη, που φέτος αναμένεται να υποδεχτεί περί τους 70.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Στο θερμό καλωσόρισμα που επιφύλασσαν στους επιβάτες του Europa 2 αναφέρθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλιδου «με ένα τοπικό σνακ» όπως είπε, υπογραμμίζοντας πως η Θεσσαλονίκη έχει μπει για τα καλά στο χάρτη της κρουαζιέρας.

 Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Αθανάσιος Λιάγκος δήλωσε πως «στην ΟΛΘ Α.Ε. επενδύουμε διαρκώς στην ανάπτυξη των υποδομών του Λιμένα Θεσσαλονίκης με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών και το επίπεδο εξυπηρέτησης των χρηστών του. Ο 2ος Επιβατικός Σταθμός αποτελεί μια επιπλέον, στρατηγικής σημασίας, επένδυση στις υποδομές του Λιμένα, που αναβαθμίζει τη θέση μας στο διεθνές λιμενικό στερέωμα και δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας καθιερώνει ένα επιπλέον κανάλι εισερχόμενου τουρισμού και δημιουργεί ποικίλα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία. Δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας ζωτικό μέρος των πρωτοβουλιών συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη του προορισμού».

Προορισμός πολυτελών κρουαζιερόπλοιων η Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον κ. Καλλή στις 18 Ιουνίου ένα ακόμη πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το Celebrity Infinity της εταιρείας Celebrity, θα καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη. Το κρουαζιερόπλοιο θα μεταφέρει περί τους 1.000 επιβάτες ενώ το μήκος του είναι περί τα 330 μέτρα.


ΠΗΓΗ :VORIA.GR 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή