Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Περπατώ και γνωρίζω: Πώς απελευθερώθηκε η Μακεδονία;”


“Περπατώ και γνωρίζω: Πώς απελευθερώθηκε η Μακεδονία;”


Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος «Περπατώ και γνωρίζω», διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο “Περπατώ και γνωρίζω: Πώς απελευθερώθηκε η Μακεδονία;”, για το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:30. Οι δύο διαδρομές διέρχονται από το Λόφο Ηρώου Μάχης Κιλκίς, Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς και το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ.
«Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών δηλ.
«Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία θα γνωρίσουμε την πόλη του Κιλκίς, θα περπατήσουμε στα χώματα που άφησαν τα κόκκαλα τους οι περισσότεροι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, θα παρακολουθήσουμε σε μακέτα την εξέλιξη της μάχης του Κιλκίς, θα συζητήσουμε για τις συνεχόμενες “πολεμικές συμφορές” της περιοχής, θα επισκεφτούμε το μουσείο του Λόφου Ηρώου Μάχης Κιλκίς και τέλος θα ξεναγηθούμε από σπηλαιολόγο στο σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης του Κιλκίς, που είναι το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H πεζοπορική διαδρομή είναι μήκους μόνο 4 χλμ, περιμετρικά των υψωμάτων Λόφου Ηρώου Μάχης Κιλκίς και ο χρόνος της πεζοπορίας μαζί με τις ενημερώσεις, γύρω στις 3 ώρες.
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στο πάρκινγκ του πρώην Super Market Carrefour Μαρινόπουλος και τώρα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς, που φαίνεται στο χάρτη και στην φωτογραφία για το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:30.
Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο εκκίνησης (απόσταση 38 χλμ από το Ωραιόκαστρο). Για οικονομία κινήσεων και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από 10:30 μέχρι 10:45, Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να αξιοποιηθεί η μεταφορική ικανότητα όλων των οχημάτων και να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει δύο διαφορετικά σημεία στάσεως και οι κινήσεις θα πραγματοποιηθούν με συντονισμό του συλλόγου με την έναρξη της πεζοπορίας.
Το κόστος της συμμετοχής στη δράση είναι 2 ευρώ ανά ενήλικο συμμετέχοντα και αφορά την είσοδο στο σπήλαιο για σύλλογο (αντί της ατομικής εισόδου των 5 ευρώ) καθώς και δωρεάν είσοδο για τα παιδιά.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο σύλλογος μερίμνησε για τη δυνατότητα γεύματος στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, κατά προτεραιότητα δήλωσης και μέχρι του αριθμού των 40 ατόμων, για όσους επιθυμούν.
Παρακαλούμε θερμά, για την έγκαιρη δήλωση της συμμετοχή σας στο γευμα,στην κ.Μακρη Ευαγγελία (Τηλ.6979794446).
Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:
https://sites.google.com/site/periballontikosoreokastrou
https://www.facebook.com/perivallontikosoraio?fref=ts
e-mail: peposo2011@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή