Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

"Σέρνει" τη διοίκηση σε δημόσια συνεδρίαση ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση με θέμα τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «σέρνει» τη διοίκηση ο επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης, Γ. Παπακωνσταντίνου. Με αίτησή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Θεόφιλο Σημαιοφορίδη και επικαλούμενος το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος 3463/2006 (άρθρο 217 & 94) , ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητά ανοιχτή συνεδρίαση παρουσία δημοτών την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο κτίριο Παύλος Μελάς (11 το πρωί) με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης του Αστ. Γαβότση. 
Μάλιστα στο Δ.Σ του Ιουλίου (βίντεο), ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου για τον «παράνομο και παράτυπο» τρόπο που αποφεύγει τον δημόσιο απολογισμό των έργων του, τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι υπόλοιποι δήμοι το πράττουν χρόνια τώρα.
                               

'Αρθρο 217 Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής 
1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης. 
2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης. 
3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης. 
4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων. 
5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή. 
6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 94.

    πηγή: http://www.politesoraiokastrou.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή