Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Στo Ωραιόκαστρο οι πρώτοι πρόσφυγες από την Κοζάνη .


Πέντε πούλμαν μετέφεραν πρόσφυγες στο νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο βιομηχανικό κτίριο Φέσσα. Στην Τουρκία επέστρεψαν 12 Σύροι πρόσφυγες.

φιλοξενίας προσφύγων, στο βιομηχανικό κτίριο Φέσσα του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Τα πρώτα πέντε πούλμαν ξεκίνησαν το πρωί από το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη όπου φιλοξενούνταν οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες.
Η μεταφορά τους έπρεπε να γίνει άμεσα, καθώς στο γυμναστήριο της Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο τουρνουά βόλεϊ στα μέσα Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με τους politesoraiokastrou.gr θα είναι και το επίσημο προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας.
Ο αριθμός των προσφύγων που αναμένεται να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του νέου κέντρου στο δήμο Ωραιοκάστρου αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες με τις αφίξεις και άλλων πούλμαν.

Επιστροφή στην Τουρκία 12 Σύρων προσφύγων
Ολοκληρώθηκε σήμερα η επιστροφή στην Τουρκία 12 υπηκόων Συρίας, 7 ανδρών και μιας γυναίκας με τα 4 ανήλικα παιδιά της, σύμφωνα τις διαδικασίες εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.
Η ομάδα των 12 Σύρων επέστρεψαν στην Τουρκία με αεροσκάφος μισθωμένο από τον Frontex, το οποίο απογειώθηκε στις 12:10 από τον Αερολιμένα «Οδυσσέας Ελύτης» στη Μυτιλήνη, με προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας. Οι επιστραφέντες είχαν από πριν εκφράσει τη βούλησή τους να γυρίσουν στην Τουρκία, ενώ κανένας τους δεν είχε υποβάλει αίτηση ασύλου.
Η διαδικασία των επιστροφών στη γείτονα θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, καθώς και του Διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας. Με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μέχρι τώρα έχουν επιστραφεί στην Τουρκία 386 αλλοδαποί.


Κάνετε Τώρα τα Ψώνια σας για ευκαιρίες μοναδικές ! με έκπτωση έωσ 50 %

Προσφορές μοναδικές εως 85% !

Ασφαλίστε εύκολα και γρήγορα το αυτοκίνητο σας με έκπτωση εωσ 50% !


Σχολή οδηγών Καλαϊτζή

Σχολή οδηγών Καλαϊτζή